Hungary
HU EN

30 ezren dolgoznak ma Magyarországon olasz tulajdonú cégekben – Massimo Rustico, Olaszország magyarországi Nagykövete szerint ez nagyon jó eredmény

Ma Magyarországon csaknem 3 ezer olasz tulajdonú cégnél mintegy 30 ezer munkavállaló dolgozik.

Az olasz - magyar gazdasági kapcsolatok erősítése, fellendítése, valamint a gazdasági szereplők kölcsönös piachoz juttatása. Többek között ezek a célkitűzések fogalmazódtak meg az Üzleti lehetőségek Olaszországgal elnevezésű rendezvényen, amelynek a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza adott otthont 2017. május 15-én, hétfőn Debrecenben. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara közös rendezvényén részt vett Dr. Massimo Rustico, Olaszország magyarországi Nagykövete és Dr. Francesco Mari, a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara főtitkára is.

Ma Magyarországon csaknem 3 ezer olasz tulajdonú cégnél mintegy 30 ezer munkavállaló dolgozik. A cél az, hogy a következő években még több gazdasági szereplő lásson befektetési lehetőséget hazánkban és még több munkavállalót foglalkoztassanak. Ezzel kapcsolatosan Dr. Massimo Rustico, Olaszország magyarországi Nagykövete debreceni látogatásán kifejtette, hogy hatalmas a növekedési potenciált lát a két ország együttműködését tekintve. “Magyarország már most is nagyon fontos partnere Olaszországnak mind az export mind az import területeit tekintve. Ezt támasztja alá, hogy jelenleg Olaszország az 5. legfontosabb külkereskedelmi partnere Magyarországnak”- mondta az olasz nagykövet, aki hozzátette, hogy egyre több figyelmet kell fordítani az olyan kiemelkedően teljesítő magyar szektorokra, mint az agráripar vagy az ipari gépgyártás.

Üzleti ajánlataink

Hírek

EIT Digital Innovation Day 2018, az európai ...
Az európai innovációs aréna legnagyobb játékosait összefogó uniós ...
HIPA Tőkeakadémia interaktív képzés
Szíves figyelmébe ajánljuk a Nemzeti Befektetési Ügynökség HIPA ...
Cybersecurity 360 kiberbiztonsági kurzus
Az EIT Digital a Berkeley Egyetemmel közösen kiberbiztonsági ...
Még több hír ▹