Hungary
HU EN

START2ACT energiahatékonysági verseny vállalkozások számára

Csatlakozz a START2ACT Nyári Kihívásához és legyen a tied akár egy Amazon Fire tablet!

Ahogy a hőmérséklet egyre emelkedik és a perzselő napsütés felmelegíti az irodát, úgy ugrik meg a felkapcsolt légkondicionálók és ventilátorok miatti az energiafogyasztás, amely akár a felét is kiteheti az irodai energiafogyasztásnak! Az energiatudatosság jegyében azonban nem kell lemondanod a kellemes hűvösről: számos olyan apró változtatás áll rendelkezésedre, amellyel egyszerre takaríthatsz meg energiát, költséget és javíthatod saját és kollégáid irodai komfortérzetét!

Csatlakozz a START2ACT Nyári Kihívásához és legyen a tied akár egy Amazon Fire tablet!

Hogyan vehetsz részt?
Készíts egy képet vagy egy rövid, legfeljebb háromperces videót, amelyben megmutatod, hogy milyen csökkenti vállalkozásod az irodában az elektromos hűtés iránti igényt. Tweeteld vagy posztold egy rövid szöveggel egyetemben erőfeszítéseidet a @START2ACT-nek a #S2Achallenge hashtag használatával vagy küldd el közvetlenül emailben az info@start2act.eu-ra*.

A verseny már elindult és szeptember 8-án, pénteken zárul.

Hogyan takaríthatsz meg energiát az irodában a nyári hűtés területén?
- Lepj meg minket saját ötleteiddel vagy nyerj inspirációt az alábbi javaslatok segítségével. Vess be minél többféle eszközt és írd meg, hogy hogyan használtad őket annak érdekében, hogy komfortos maradjon az irodád és tiéd legyen a győzelem!
- Csökkentsd a bejutó napsugárzást: állítsd be a mozgatható redőnyöket úgy, hogy azok egyenesen a plafon felé irányítsák a napfényt és húzd le a redőnyöket vagy húzd be a
függönyöket teljesen éjszakára, hogy elkerüld a kora reggeli felmelegedést.
- Használj természetes hűtést: ha az épületben nincsen légkondicionális, akkor a ventilátor bekapcsolása helyett próbáld meg a szobák ellentétes oldalain lévő ablakokat kinyitni egy alapos szellőztetésért. Ez egy praktikus, környezetbarát és teljesen ingyenes módja a hűtésnek.
- Vezess be nyári dress code-ot: engedd, hogy amikor nincsen hivatalos megbeszélés, az alkalmazottak, nyugodtan viselhessenek könnyedebb, nyári öltözetet.
- Tisztíttasd meg a ventilátorokat és a szűrőket: koszos vagy eldugult szűrők, ventilátorok vagy légkondicionálók hatékonysága akár 30%-kal is csökkenhet. Rendszeres karbantartással, azok tisztántartásával azonnali energiamegtakarítást érhetsz el.
- Változtasd meg a beállításaid: állítsd a légkondicionáló bekapcsolási hőmérsékletét 1 fokkal magasabbra. Ezzel az apró feltűnő változtatással könnyedén megspórolhatsz 3%-nyi hűtési költséget és a szervezetedet sem fogja megviselni a kinti és a benti hőmérséklet közötti különbség.

Használd ezeket a tippeket az elinduláshoz, meríts ihletet máshonnan is, és dolgozz ki saját ötleteket arra, hogy miként takaríthatnál meg további energiát a hűtés területén.
További ötletekért, részletesebb tanácsokért keresd fel a START2ACT Tudásbázisát, ahol többet tudhatsz meg arról, hogy energiát spórolni a munkában és otthon egyaránt.

Fődíj: Amazon Fire Tablet
Ezen túl minden csatlakozó vállalat gazdagabb lesz egy START2ACT energiamegtakarítási kezdőcsomaggal az Általános Részvételi Feltételeknek megfelelően.

A nevezéseket három kritérium alapján fogjuk kiértékelni:
» Részvétel (az adott időszakban véghez vitt akciók száma)
» Elkötelezettség (milyen mértékű elhivatottságot, erőfeszítést igényeltek az akciók, beleértve az alkalmazottak bevonását és a tevékenységek összetettségét)
» Kreativitás (az energiamegtakarítási ötletek újszerűsége; a fentebbi listától való eltérés)
A győztes 2017 szeptember 29-én, pénteken kerül kihirdetésre.

 

Üzleti ajánlataink

Hírek

EIT Digital Innovation Day 2018, az európai ...
Az európai innovációs aréna legnagyobb játékosait összefogó uniós ...
HIPA Tőkeakadémia interaktív képzés
Szíves figyelmébe ajánljuk a Nemzeti Befektetési Ügynökség HIPA ...
Cybersecurity 360 kiberbiztonsági kurzus
Az EIT Digital a Berkeley Egyetemmel közösen kiberbiztonsági ...
Még több hír ▹