Hungary
HU EN

Szorosabb gazdasági együttműködésről tárgyaltak a brnói iparkamarától érkezett delegáció tagjaival a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

A Brno-i Regionális Kereskedelmi Kamarából Debrecenbe érkező delegáció látogatásának célja a testvérvárosi és a két kamara közötti együttműködés erősítése.

A két kamara összefogásának voltak előzményei, ugyanis még idén januárban, együttműködési megállapodást kötöttek Brno-ban, a Debrecen és Brno közötti testvérvárosi megállapodás keretében. A cseh-magyar kooperáció jegyében együttműködik a két Enterprise Europe Network iroda, közös üzletember találkozókat és céglátogatásokat szerveznek, elősegítik a harmadik ország piacain történő vállalkozói együttműködések létrejöttét, javaslatot tesznek közvetlen légi járatok indításának érdekében Brno és Debrecen között a Debreceni Repülőtér jó teljesítménye okán, valamint létrehoznak egy Magyar-Cseh Információs Pontot a Kamarában.

A 2017. május 22-én, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában folytatott megbeszélésen Cenek Absolon, a Brno-i Regionális Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Ladislav Chodák, a kamara elnökhelyettese, Oto Hrdlicka, nemzetközi ügyekért felelős referens, Kolozsvári István, hazánk prágai nagykövetségének külgazdasági attaséja képviselte a cseh oldalt. A Kamara részéről Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dr. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára és Simonyi Réka, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi ügyek osztályvezetője vett részt.

Délelőtt a polgármesteri hivatalba Dr. Barcsa Lajos, alpolgármesterhez tárgyalni, majd az egyetemre látogatott a delegáció, valamint egy gyárlátogatáson is részt vettek az FAG-nál. A Brno-i kamarai delegáció szándéka az volt, hogy megismerkedjen a cívisváros gazdasági életének jellemzőivel. 

Üzleti ajánlataink

Hírek

Elindult Startup Campus Global Program
Budapest, London, Berlin, Hong Kong, Szingapúr, Chengdu, Shenzhen ...
EU által támogatott üzleti út Japánba 2019 ...
Az EU Gateway | Business Avenues egészségipari/orvostechnológiai ...
EU által támogatott üzleti út Koreába 2019 ...
Az EU Gateway | Business Avenues egészségipari/orvostechnológiai ...
Még több hír ▹