Hungary
HU EN

Szorosabb gazdasági együttműködésről tárgyaltak a brnói iparkamarától érkezett delegáció tagjaival a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

A Brno-i Regionális Kereskedelmi Kamarából Debrecenbe érkező delegáció látogatásának célja a testvérvárosi és a két kamara közötti együttműködés erősítése.

A két kamara összefogásának voltak előzményei, ugyanis még idén januárban, együttműködési megállapodást kötöttek Brno-ban, a Debrecen és Brno közötti testvérvárosi megállapodás keretében. A cseh-magyar kooperáció jegyében együttműködik a két Enterprise Europe Network iroda, közös üzletember találkozókat és céglátogatásokat szerveznek, elősegítik a harmadik ország piacain történő vállalkozói együttműködések létrejöttét, javaslatot tesznek közvetlen légi járatok indításának érdekében Brno és Debrecen között a Debreceni Repülőtér jó teljesítménye okán, valamint létrehoznak egy Magyar-Cseh Információs Pontot a Kamarában.

A 2017. május 22-én, a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Házában folytatott megbeszélésen Cenek Absolon, a Brno-i Regionális Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Ladislav Chodák, a kamara elnökhelyettese, Oto Hrdlicka, nemzetközi ügyekért felelős referens, Kolozsvári István, hazánk prágai nagykövetségének külgazdasági attaséja képviselte a cseh oldalt. A Kamara részéről Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dr. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára és Simonyi Réka, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi ügyek osztályvezetője vett részt.

Délelőtt a polgármesteri hivatalba Dr. Barcsa Lajos, alpolgármesterhez tárgyalni, majd az egyetemre látogatott a delegáció, valamint egy gyárlátogatáson is részt vettek az FAG-nál. A Brno-i kamarai delegáció szándéka az volt, hogy megismerkedjen a cívisváros gazdasági életének jellemzőivel. 

Üzleti ajánlataink

Hírek

Konzultáció a 2020 utáni uniós pénzügyi keretek ...
Az Európai Bizottság 2018-ban átfogó javaslatokat fog benyújtani ...
Elindult a START2ACT Téli Kihívása
Nyerj egy Amazon Echo-t! Ti hogyan spóroltok a fűtéssel a ...
Európai konzultáció
Az Európai Bizottság felülvizsgálja a mikro-, kis- és ...
Még több hír ▹