Hungary
HU EN

Új uniós innovációs pályázatokat is támogat az Enterprise Europe Network 2018-tól

2018-tól az Európai Innovációs Tanács (EIC) pilot-projektjének keretében az SME Instrument (KKV Eszköz) mellett két másik innovációs pályázat, a Fast Track to Innovation (FTI) és a Future and Emerging Technologies (FET) - Open programok kedvezményezettjeinek is támogatást nyújt az Enterprise Europe Network. Habár az SME Instrument az egyetlen olyan program, mely kifejezetten a KKV-k számára nyújt támogatást, a FTI és a FET-Open programok szintén támogatják őket, így e két pályázat KKV nyertesei is részesülhetnek business coaching és kiemelt ügyféltámogatási szolgáltatásban.

Az “EIC Pilot” munkaprogramját elfogadták, mely jogi alapot biztosít arra, hogy az Enterprise Europe Network “Key Account Management (KAM)” - azaz kiemelt ügyféltámogatást nyújtson a FTI és a FET-Open programok KKV kedvezményezettjei számára is. Emellett a KKV-k business coaching szolgáltatást is igénybe vehetnek.

Az első év a tesztelés időszaka lesz, melyben az Enterprise Europe Network kiterjeszti szolgáltatásait a másik két program irányába is.

Kizárólag KKV-k vehetik igénybe a KAM és coaching szolgáltatásokat.
Ezek a KKV-k jogosultak lesznek 12 napos business coaching szolgáltatásra projektjük megvalósítása során, hasonlóan a KKV eszköz Fázis 2-es támogatottakéhoz.

Az Enterprise Europe Network kiemelt ügyféltámogatással foglalkozó munkatársainak feladata, hogy felmérjék az FTI és a FET-Open KKV kedvezményezettjeinek szükségleteit, és segítsenek a megfelelő coach-ok beazonosításában. Ugyanazt a metodológiát és eszközöket (case tracker és coach adatbázis) fogják használni, mint a KKV eszköz esetében.

Becslések szerint az FTI / FET-Open KKV kedvezményezettjeinek a kezdeti (pilot) szakaszban mintegy 4 napos KAM szolgáltatásra lesz szükségük.

A tevékenységet az MNKH Promóciós Kft a Horizont 2020 Inno-Hun projekt keretében végzi.

Az Inno-Hun projekt konzorcium tagjai:

Üzleti ajánlataink

Hírek

START2ACT Energiatakarékossági kihívás
A START2ACT Energiatakarékossági kihívás utolsó köre 2019. ...
EIT Digital Innovation Day 2018, az európai ...
Az európai innovációs aréna legnagyobb játékosait összefogó uniós ...
HIPA Tőkeakadémia interaktív képzés
Szíves figyelmébe ajánljuk a Nemzeti Befektetési Ügynökség HIPA ...
Még több hír ▹