Hungary
HU EN

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK)

Magyarország egyik legerősebb és 1881 óta működő kamarájaként a PBKIK 1600 önkéntes tagot és 22 000 regisztrált vállalkozást fog össze. Vállalkozásfejlesztési- és támogató tevékenységében nagy hangsúlyt fektet a környezetipar (Pécs rövidesen a zöld energia városa lesz), az egészségipar, gépipar és a kreatív iparágak fejlesztésére. Ezek egyetemi oktatási és kutatási háttérrel is rendelkeznek.

Kamaránk a nemzetközi CNCB klaszterfejlesztési projekt keretén belül eddig tizennégy, a Dél-Dunántúlon működő klaszterrel kötött együttműködési megállapodást. Ennek célja, hogy a klaszterek és a kamara együttműködésében a régió gazdasági és innovációs potenciálját erősítő, szinergikus fejlesztő munka induljon meg. A kamarai klaszter szövetség működtetése hozzájárult ahhoz, hogy a kreativitás, az innováció, és a speciális szakképzés az együttműködés mindennapi gyakorlatává váljon.

Kereskedelemfejlesztési tevékenységünk és széleskörű nemzetközi kapcsolataink révén közvetíteni tudjuk tagvállalataink felé a legjobb tapasztalatokat, versenyképességük és együttműködési készségük fejlesztése érdekében. Kiemelten foglalkozunk export tanácsadással, képzéssel és nemzetközi üzletember találkozók szervezésével.

Fontosabb információforrások Kamaránk tevékenységi köreiről

http://innoportfolio.hu/

http://www.pecsgazdasaga.hu/

http://klaszterportfolio.hu/

http://www.palyavalasztasbaranya.hu/

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatásai

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szolidáris üzleti közösség. A gazdaságfejlesztési tevékenységén túl a kkv-któl a nagyvállalkozásokig nyújt szolgáltatásokat az innováció, a kereskedelemfejlesztés, a külkapcsolatok és a szakképzés területén. A kamara az Európai Bizottság által támogatott Enterprise Europe Network host intézménye, működteti a Közbeszerzési Kabinetet, a Regionális Innovációs Centrumot, a Mestervizsga Központot valamint a Magyar-Horvát tagozatot. Ezek mellett Állandó Választottbíróság Dél-Dunántúli Regionális Tagozatát valamint a Baranya Megyei Békéltető Testületet is gondozza.

Honlap: http://www.pbkik.hu/hu/enterprise-europe-network

Üzleti ajánlataink

Hírek

START2ACT Energiatakarékossági kihívás
A START2ACT Energiatakarékossági kihívás utolsó köre 2019. ...
EIT Digital Innovation Day 2018, az európai ...
Az európai innovációs aréna legnagyobb játékosait összefogó uniós ...
HIPA Tőkeakadémia interaktív képzés
Szíves figyelmébe ajánljuk a Nemzeti Befektetési Ügynökség HIPA ...
Még több hír ▹