Hungary
HU EN

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK)

Magyarország egyik legerősebb és 1881 óta működő kamarájaként a PBKIK 1600 önkéntes tagot és 22 000 regisztrált vállalkozást fog össze. Vállalkozásfejlesztési- és támogató tevékenységében nagy hangsúlyt fektet a környezetipar (Pécs rövidesen a zöld energia városa lesz), az egészségipar, gépipar és a kreatív iparágak fejlesztésére. Ezek egyetemi oktatási és kutatási háttérrel is rendelkeznek.

Kamaránk a nemzetközi CNCB klaszterfejlesztési projekt keretén belül eddig tizennégy, a Dél-Dunántúlon működő klaszterrel kötött együttműködési megállapodást. Ennek célja, hogy a klaszterek és a kamara együttműködésében a régió gazdasági és innovációs potenciálját erősítő, szinergikus fejlesztő munka induljon meg. A kamarai klaszter szövetség működtetése hozzájárult ahhoz, hogy a kreativitás, az innováció, és a speciális szakképzés az együttműködés mindennapi gyakorlatává váljon.

Kereskedelemfejlesztési tevékenységünk és széleskörű nemzetközi kapcsolataink révén közvetíteni tudjuk tagvállalataink felé a legjobb tapasztalatokat, versenyképességük és együttműködési készségük fejlesztése érdekében. Kiemelten foglalkozunk export tanácsadással, képzéssel és nemzetközi üzletember találkozók szervezésével.

Fontosabb információforrások Kamaránk tevékenységi köreiről

http://innoportfolio.hu/

http://www.pecsgazdasaga.hu/

http://klaszterportfolio.hu/

http://www.palyavalasztasbaranya.hu/

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatásai

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szolidáris üzleti közösség. A gazdaságfejlesztési tevékenységén túl a kkv-któl a nagyvállalkozásokig nyújt szolgáltatásokat az innováció, a kereskedelemfejlesztés, a külkapcsolatok és a szakképzés területén. A kamara az Európai Bizottság által támogatott Enterprise Europe Network host intézménye, működteti a Közbeszerzési Kabinetet, a Regionális Innovációs Centrumot, a Mestervizsga Központot valamint a Magyar-Horvát tagozatot. Ezek mellett Állandó Választottbíróság Dél-Dunántúli Regionális Tagozatát valamint a Baranya Megyei Békéltető Testületet is gondozza.

Honlap: http://www.pbkik.hu/hu/enterprise-europe-network

Üzleti ajánlataink

Hírek

Konzultáció a 2020 utáni uniós pénzügyi keretek ...
Az Európai Bizottság 2018-ban átfogó javaslatokat fog benyújtani ...
Elindult a START2ACT Téli Kihívása
Nyerj egy Amazon Echo-t! Ti hogyan spóroltok a fűtéssel a ...
Európai konzultáció
Az Európai Bizottság felülvizsgálja a mikro-, kis- és ...
Még több hír ▹