Hungary
HU EN

Orosz Norbert

Orosz Norbert, az RPT InnoteQ Kft. ügyvezetőjeként a 3D nyomtatás első számú képviselője a Dunántúlon. Innováció és termékfejlesztés a legmodernebb technológiák segítségével. Röviden így foglalható össze a pécsi székhelyű cég küldetése.

A CAD-es műszaki tervezéssel, 3D nyomtatással, 3D szkenneléssel és egyedi konstrukciós géptervezéssel foglalkozó vállalkozás a dél-dunántúli régió egyik legnagyobb innovációs menedzsment területén szerzett tapasztalattal rendelkező csapata.

Az Enterprise Europe Network segítségével Norbert stabil, megbízható nemzetközi üzleti hálózatra tett szert, mellyel évek óta folyamatosan emeli cége kapcsolati tőkéjét.

Innovatív megoldások a termékfejlesztés szolgálatában

Az RPT InnoteQ Kft. a kis cégekre jellemző dinamikus munkavégzéssel, rugalmas problémamegoldással és lendületes szervezőképességgel nyújt magas szintű szolgáltatást üzleti partnerei számára. Fő erőssége a kimagasló mérnöki szaktudás mellett, a precizitás melletti elkötelezettsége, aminek köszönhetően az innovatív megoldások terén hiánypótló szerepet tölt be szektorában.

„A kis cégeknek a nagyvállalatokkal szemben egyedül a szövetségesek hálózatán keresztül van esélyük az érvényesülésre. Erre kiváló megoldást biztosít az Enterprise Europe Network” - vallja Orosz Norbert, aki maga is megtapasztalta a hálózat üzletfejlesztő és kapcsolatépítő hatását. Cége sikerének egyik alappillérét abban látja, hogy a konkurenciaharcok helyett igyekeznek a riválisokkal együttműködve lépéselőnyre szert tenni az üzleti élet mindennapjaiban.

Nemzetközi üzleti hálózat: siker és lépéselőny

Az RPT InnoteQ Kft. a kezdetektől jelentős szerepet tölt be  Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat népszerűsítésében. A cég elsőként 2010-ben, a kamarán keresztül került kapcsolatban a pécsi irodával, melynek köszönhetően az első nemzetközi üzleti partnerre a horvát-magyar üzletember találkozó keretén belül tett szert.

További kapcsolódási pontot jelentett 2012-ben az ASTRA Export Inkubációs Program, melynek kedvező hatása azóta is érezhető számukra, hiszen a nemzetközi üzleti hálózatba való bekerüléssel kapcsolati tőkéjüket nagymértékben tudták erősíteni.

Nemzetközi projektek – világsikerek

Az RPT InnoteQ Kft. az ötlet megszületésétől a megvalósításig végigkíséri a termék megszületését. Így volt ez a ma már világhírű magyar logikai játék az Okostojás, vagy ismertebb nevén SMART EGG fejlesztésénél is. Az RPT InnoteQ szakképzett műszaki csapata végezte és végzi ma is az Okostojás változatainak tervezését és a prototípusok elkészítésén keresztül a gyártáshelyes végtermékek fejlesztését is.

A cég másik büszkesége az aLEDin72, a szintén nemzetközi hírnevű intelligens LED lámpa tervezésében való részvétel, melyben kiemelkedő formatervezési kialakítással sikerült európai szintű terméket fejleszteni.

Innovatív megoldásként született meg mindezeken kívül a VEKTOR OBU (On-Boar_Unit) rendszer termékfejlesztése is (HC Lineár Kft megbízásából), melynek a vandál-biztos tokozatát oldották meg úgy, hogy egy moduláris felépítésű innovatív eszköz valósult meg. A formatervezési folyamaton kívül a gyártószerszámok tervezése és számítógépes szimuláció is megvalósult a projekt során.

Ez a néhány példa is jól mutatja azt a sokoldalú kreativitást és innovációra való törekvést, ami kezdetektől jellemzi a kisvállalatot. Az Enterprise Europe Network segítségével továbbra is cél a szakmailag elismert cég hírnevének növelése és nemzetközi szinten való helytállása.

 

Üzleti ajánlataink

Hírek

REACH-rendelet felülvizsgálatáról szóló ...
Ossza meg véleményét a REACH-rendelet működésének ...
A megszakadt ellátói és értékláncok azonosítása ...
Identification of disrupted supply and value chains ...
Üzleti lehetőségek a Gazdasági Kalauzban
Üzleti lehetőségek a Gazdasági Kalauzban ...
Még több hír ▹