Hungary
HU EN

Magyar-angol robottechnikai együttműködés

Az OptoForce Kft. erőmérő szenzorait alkalmazzák az angol Shadow Robot Company robotkezeiben az Enterprise Europe Network közvetítésével.

A Shadow Robot Company gyártja a világ legfejlettebb robotkezeit, amelyek az emberi kéz mozgásait pontosan képesek reprodukálni - mindezt egy felnőtt férfi kéz méretében. Eddig nem volt megoldott a tapintás érzékelése, így a cég folyamatosan keresett olyan kisméretű, többdimenziós erőmérő szenzorokat, amiket az ujjpercekben tudnának integrálni.

Az OptoForce Kft. a Pázmány Péter Katolikus Egyetem spin-off cégeként kifejlesztett egy szilikon alapú erőmérő szenzort, ami mind az erő nagyságát, mind az irányát képes mérni. A további fejlesztések során az érzékelő méretét sikerült 7mm magasságúra csökkenteni, valamint a precizitását a kutató-fejlesztő intézetek elvárásainak megfelelően megnövelni.

A Shadow Robot Company ügyvezetője figyelmét felkeltette az OptoForce Kft. technológiai ajánlata, amely az Enterprise Europe Network nemzetközi adatbázisában jelent meg. Egy személyes találkozás és rövid tesztelés után a két cég megállapodott egy közös fejlesztési projekt elindításában. A projekt során az OptoForce által gyártott érzékelőket integrálják a Shadow Dexterous Hand ujjbegyeibe. Ez a fejlesztés új képességekkel fogja felruházni a robotkezet, ami lehetővé teszi annak mind ipari, mind kutatási területen történő szélesebb körű felhasználását.

 

Üzleti ajánlataink

Hírek

Elindult Startup Campus Global Program
Budapest, London, Berlin, Hong Kong, Szingapúr, Chengdu, Shenzhen ...
EU által támogatott üzleti út Japánba 2019 ...
Az EU Gateway | Business Avenues egészségipari/orvostechnológiai ...
EU által támogatott üzleti út Koreába 2019 ...
Az EU Gateway | Business Avenues egészségipari/orvostechnológiai ...
Még több hír ▹