Hungary
HU EN

Magyar-angol robottechnikai együttműködés

Az OptoForce Kft. erőmérő szenzorait alkalmazzák az angol Shadow Robot Company robotkezeiben az Enterprise Europe Network közvetítésével.

A Shadow Robot Company gyártja a világ legfejlettebb robotkezeit, amelyek az emberi kéz mozgásait pontosan képesek reprodukálni - mindezt egy felnőtt férfi kéz méretében. Eddig nem volt megoldott a tapintás érzékelése, így a cég folyamatosan keresett olyan kisméretű, többdimenziós erőmérő szenzorokat, amiket az ujjpercekben tudnának integrálni.

Az OptoForce Kft. a Pázmány Péter Katolikus Egyetem spin-off cégeként kifejlesztett egy szilikon alapú erőmérő szenzort, ami mind az erő nagyságát, mind az irányát képes mérni. A további fejlesztések során az érzékelő méretét sikerült 7mm magasságúra csökkenteni, valamint a precizitását a kutató-fejlesztő intézetek elvárásainak megfelelően megnövelni.

A Shadow Robot Company ügyvezetője figyelmét felkeltette az OptoForce Kft. technológiai ajánlata, amely az Enterprise Europe Network nemzetközi adatbázisában jelent meg. Egy személyes találkozás és rövid tesztelés után a két cég megállapodott egy közös fejlesztési projekt elindításában. A projekt során az OptoForce által gyártott érzékelőket integrálják a Shadow Dexterous Hand ujjbegyeibe. Ez a fejlesztés új képességekkel fogja felruházni a robotkezet, ami lehetővé teszi annak mind ipari, mind kutatási területen történő szélesebb körű felhasználását.

 

Üzleti ajánlataink

Hírek

Konzultáció a 2020 utáni uniós pénzügyi keretek ...
Az Európai Bizottság 2018-ban átfogó javaslatokat fog benyújtani ...
Elindult a START2ACT Téli Kihívása
Nyerj egy Amazon Echo-t! Ti hogyan spóroltok a fűtéssel a ...
Európai konzultáció
Az Európai Bizottság felülvizsgálja a mikro-, kis- és ...
Még több hír ▹