Hungary
HU EN

Magyar informatikai cég sikere nemzetközi K+F (H2020) pályázaton

ICT4Life projekt - Integrált gondozási modell demenciában, Alzheimer-kórban vagy Parkinson-szindrómában szenvedő idős emberek számára

Magyar Kereskedelemfejlesztési és Promóciós Kft. Enterprise Europe Network segítségével a szoftverfejlesztő Netis Informatikai Zrt. egy nemzetközi K+F konzorciumhoz csatlakozott, és a konzorcium közel 3,5 millió EUR EU támogatást nyert kutatási projektjéhez.

A Netis Informatikai Zrt. egyedi szoftverfejlesztéssel és rendszerintegrációval foglalkozik, kiemelt szakterülete az egészségügyi, közigazgatási és üzleti informatika. A cég erősségei közé tartoznak a felhős megoldások, a heterogén forrásból származó adatokat kezelő, real time elemezhető adattárházak, e-learning rendszerek, webes szoftverek és a felhasználóbarát, vonzó webes grafikai megjelenés.

A cég hosszú évek óta az Enterprise Europe Network ügyfele, képviselőjük számos nemzetközi partnerkereső rendezvényen vett részt, a Magyar Kereskedelemfejlesztési és Promóciós Kft. Enterprise Europe Network Igazgatóságának több tanácsadójával is kapcsolatban van. Folyamatosan keresik a lehetőséget nemzetközi pályázati projektben való részvételre, és 2015-ben sikerrel is jártak. Az Enterprise Europe Network tanácsadásának eredményeképpen olyan kiváló partnerkereső profilt jelentettek meg, mely felkeltette a külföldi partnerek érdeklődését és a céget beválasztották egy Horizon2020 nemzetközi konzorciumba. A konzorcium megszerveződéséhez és a pályázat benyújtásához segítséget nyújtottak az Enterprise Europe Network által szervezett partnerkereső-és információs rendezvények és az ezekhez kapcsolódó online szolgáltatások, csakúgy, mint a nemzeti és európai szakértői hálózat tájékoztatói és tanácsadása.

A három éves, Research and Innovation típusú, ICT4Life projekt egy integrált gondozási modellt kínál majd olyan idős embereknek, akik valamilyen korai stádiumú kognitív problémával küzdenek, mint amilyen a demencia, az Alzheimer-kór vagy a Parkinson-szindróma. A projekt során a Netis hat uniós tagországból származó, akadémiai, egészségügyi és informatikai szektort is képviselő nyolc partnerével együtt dolgozik azon, hogy egy innovatív, moduláris egészségügyi szolgáltatási platformot fejlesszen, amely kellőképpen könnyen és adaptív módon tud majd különféle szolgáltatásokat nyújtani integrált ellátás formájában, alkalmazkodva az eltérő felhasználói igényekhez. Az ICT4Life kutatása elsősorban a demenciában, Alzheimer-kórban vagy Parkinson-kórban szenvedő betegekre irányul. A projekt három európai országban használ majd valós forgatókönyveket, hogy tesztelje és értékelje az ICT4Life szolgáltatásait, mérje a kezelés hatékonyságát, a projekt fejlődését, és elemezze a megszerzett tudást az egymással kölcsönhatásban lévő kórképekkel és a halálozásban játszott szerepükkel kapcsolatban.

Az Artica Telemedicina (Spanyolország) e-health cég koordinálásával a projektben olyan partnerek vesznek részt, mint a Maasricht-i Egyetem (Hollandia) a madridi műszaki egyetem (Universidad Politecnica Madrid), a Pécsi Tudományegyetem, a Hellas Kutatási és Technológiai Intézet (Ethniko Kentro Erevnas Kai Technologikis Anaptyxis - CERTH,Görögország), az Európai Kórház-és Egészségügyi Szövetség (Federation Europeenne Des Hopitaux Et Des Soins De Sante,HOPE, Belgium), a madridi Parkinson Egyesület, illetve egy francia civil szervezet, az E-Seniors, amely az időseknek kívánja megkönnyíteni a digitális szolgáltatások, eszközök használatát.

A Netis Informatikai Zrt. a szoftverfejlesztési és integrációs feladatokban vállal szerepet, az ezekhez tartozó teszteléssel együtt, hogy a partnerek már felhasználóként értékelhessék a platformot, illetve elemezzék a projektből nyert tudományos adatokat. A projekt részeként olyan modern technológiák és módszerek is felhasználásra kerülnek, mint a szenzoros monitorozás vagy a „gamification” elemek, illetve a gondozók képzésének új módszertanai.

Üzleti ajánlataink

Hírek

Üzleti út Japánba biotechnológiai klaszterek és ...
A Jokohamában tartandó „BioJapan” kiállítás ...
Innovációs támogatások - tájékoztató nap a Bay ...
A Bay Zoltán Kutatóintézet együttműködésével 2018-ban indult el a ...
START2ACT Energiatakarékossági kihívás
A START2ACT Energiatakarékossági kihívás utolsó köre 2019. ...
Még több hír ▹