Megkezdte működését az Enterprise Europe Network új-zélandi partnerszervezete

Az EU üzletfejlesztési hálózatának partnereként létrejövő új-zélandi szervezet a 2024-ben hatályba lépő EU-Új-Zéland szabadkereskedelmi megállapodás végrehajtását, a lehetőségek jobb kihasználását is szolgálja.

Az EEN szolgáltatásai Új-Zélandon az Aotearoa New Zealand hármas konzorciumon keresztül érhetőek el, amelynek a tagjai az Ara Ake (államilag finanszírozott innovatív energetikai szervezet), az Aucklandi Kereskedelmi Kamara, és a Te Taumata (maori őslakosok elismert gazdasági vezetőiből álló ernyőszervezet). Az új-zélandi konzorcium célja, hogy elősegítse a kereskedelmi, technológiai, és kutatással kapcsolatos partnerségeket az európai és új-zélandi kkv-k között, továbbá lehetőséget nyújt partnerkeresésre, tréningre, és kontakt megosztásra is. A partnerség kiegészíti a nemzeti kereskedelmi kamarák, nagykövetségek, és az Új-zélandi Kereskedelmi és Befektetési Ügynökség (New Zealand Trade and Enterprise, NZTE) munkáját.

A konzorciumnak nincs még online felülete. Az új-zélandi üzleti lehetőségek iránt érdeklődő vállalkozásoknak a hazai Enterprise Europe Network konzorcium partnerei tudnak segíteni a kapcsolatfelvételben.