Válasszon nyelvet

Driving Urban Transitions Partnership - DUT Call 2023

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. szíves figyelmébe ajánlja a 

Driving Urban Transitions Partnership - DUT Call 2023 (online) platformhoz való kapcsolódási lehetőséget.

Időpont: A platform folyamatosan elérhető 2023. november 23-ig

Helyszín: online

A Driving Urban Transitions (DUT) partnerség és az Enterprise Europe Network (EEN) meghívja Önt, hogy vegyen részt a DUT Call 2022 partnerkereső platformjában!

Tematikus fókuszok:

A 2023-es DUT-felhívás célja a városi kihívásokkal foglalkozó transznacionális kutatási és/vagy innovációs projektek támogatása, hogy segítsék a városokat a fenntarthatóbb gazdaság és működés felé való átmenetben.

A kihívások három témába vannak csoportosítva, úgynevezett Transition Pathways:

A Pozitív energiakerületek (Positive Energy Districts – PED) célja a helyi energiarendszer optimalizálása energiahatékonyságon, rugalmasságon és megújuló forrásokból történő helyi energiatermelésen keresztül a (városi) energetikai átállás és a klímasemlegesség felé irányuló cselekvések során, és ezen intézkedések érvényesítése a várostervezési folyamatokban.

A 15 perces városok (15-Minute City – 15mC) a meglévő mobilitási rendszer és a városi morfológia újragondolására összpontosít, hogy ösztönözze a fenntartható mobilitási döntéseket, újraelosztja a városi teret, és átszervezi mindennapi tevékenységeinket, hogy városaink klímasemlegesebbek, élhetőbbek és befogadóbbak legyenek.

A Körforgásos városi gazdaságok (Circular Urban Economies – CUE) a megújuló urbanizmussal jellemezhető városi helyek tervezését kívánja elősegíteni, ami alatt élhető, befogadó és zöld közösségeket és városrészeket értünk, amelyeket a körkörös városi gazdaságok és erőforrás-áramlások tartanak fenn.

Az esemény weboldala és regisztráció: https://dut-call-2023.b2match.io/

Jelentkezési határidő: 2023. november 23. 

További információ: Holly Sára, email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Rendezvény kezdete 2023-07-25
Rendezvény vége 2023-11-23

Regisztráció lezárva

HEPA
Csongrád
Fejér
Győr Moson
Hajdú-Bihar
Pécs
Primom
Zala
Image

Információk

Kövessen minket