Válasszon nyelvet

EEN Üzleti Klub - Fenntarthatóság, mint versenyelőny a textil- és ruhaiparban

A fenntarthatóság alapjai a divat és design területén is megjelentek és kihívásokat tartogatnak. Ilyen kihívások a fogyasztói elvárásoknak való megfelelés, a beszállítói láncok és szereplők beszámoltatása és monitoringozása, adatok gyűjtése a környezetvédelmi, társadalmi és vállalati kormányzási alapelvekről, fenntarthatósági jelentések készítése és nem utolsó sorban a költséghatékony és fenntartható alapanyagok beszerzése.

Előadók:

Lukács Ákos
Ernst& Young partner,
Klímaváltozási és fenntarthatósági szolgáltatások

és

Dr. Kokasné Dr. Palicska Lívia
elnök
Magyar Könnyűipari Szövetség (MKSZ)
és az INNOVATEXT Zrt. vezérigaztatója

 

Szükséges a vállalatok által tipikusan használt fenntarthatósági standardok megismerése (GRI, SASB stb.), hogy ezekre a kérdésekre a divat és design ipar résztvevői is fel tudják építeni saját üzleti ajánlatukat és azon minimum-elvárásoknak meg tudjanak felelni, amelyet a jogalkotó és a fogyasztó megfogalmaznak. Nemzetközi és hazai konkrét esettanulmányokkal megismerhető a fenntarthatósággal kapcsolatos jó gyakorlatok köre és felmérhetőek a green washing kockázatai is, valamint a fenntarthatóság adta előnyök és jövőbeli trendek.

Szó lesz még a Kiterjesztett Gyártói Felelősségvállalás (EPR) relevanciájáról a textil- és ruhaipari gyártók számára. Valamint a textíliák, bőrök, késztermékek/ruházatok mechanikai és kémiai vizsgálatainak lehetőségéről, az OEKO-TEX®standard szerinti tanúsításról.

Az előadást követő szendvicsebéd kiváló lehetőséget biztosít a többi résztvevő megismerésére, valamint az előadókkal az egyéni esetek megvitatására.

Helyszín: Budapest 2. ker. Kacsa utca 15-23 HEPA rendezvényterem (fsz.)

Időpont: 2023. június 29., csütörtök, 10:00-13:00

Regisztráció: 09:30-tól

A kiscsoportos workshopon való részvétel díjmentes, azonban előzetes regisztráció szükséges. A résztvevők száma korlátozott, a regisztráció a jelentkezés sorrendjében történik. A sikeres regisztrációról a rendezvényt megelőző héten küldünk értesítést.

Regisztrálni az alábbi linken lehetséges június 26-ig: Regisztráció

Felmerülő kérdéseivel forduljon bizalommal munkatársunkhoz: Czagány Melinda, +36202395860, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Rendezvény kezdete 2023-06-29 9:30
Rendezvény vége 2023-06-29 13:00

Regisztráció lezárva

HEPA
Csongrád
Fejér
Győr Moson
Hajdú-Bihar
Pécs
Primom
Zala
Image

Információk

Kövessen minket